Japán éttermek és ételek

A kínai éttermekhez hasonlóan itt is találkozhatunk hagyományos, japán éttermekkel, de egyre jellemzőbbek a „sushizó”, gyorsétterem-szerű japán éttermek is, melynek gyorséttermi mivoltát az előre elkészített sushi és annak gyors elfogyasztása adja.

A kínai konyhával összevetve a legfőbb különbség az alapanyagok minőségében rejlik. A felhasznált rizs, szójaszósz és húsok legjobb minőségére törekednek. Ez a vonal köszön vissza a hazai autentikus japán éttermeket illetően egyaránt.

Fűszerezését tekintve pedig a többi ázsiai ételhez képest kevésbé karakteres és fűszeres.

Alapvető eleme a rizs, szigetországként pedig a különböző halak és tenger gyümölcseinek dominanciája érvényesül, ehhez igazodva pedig a japán éttermek ételkínálatában is a tradicionális japán alapanyagok és hozzávalók köszönnek vissza.

Legnépszerűbb és legelterjedtebb étele a japán gasztronómiának a sushi. Több fajtáját különböztetjük meg, melynek legfőbb különbségét az alapanyagok elhelyezése és tálalása adja. A két legismertebb sushi fajta a nigiri-sushi és a maki-sushi.

A sushi mellett további érdekes és izgalmas japán ételeket is érdemes kipróbálni. Íme a legnépszerűbbek: Miso leves, Udon leves, Cahan (pirított rizszöldségekkel), mochi (desszert).

PekingiKacsa_1

1404474637_tmp_Mochiédesbab