Pad Thai

Ez a főételként funkcionáló édes-savanyú- csípős étel Délkelet-Ázsia ízvilágának és ételeinek európai nagyköveteként ma már a legnépszerűbb éttermek listáját színesíti. Bangkok legnépszerűbb utcai ételeként indulva ma már az egész világot meghódította. Az ázsiai és thai éttermek menüjében állandó helyet foglal el, ami nem csoda, hiszen ha valaki egyszer megkóstolja, biztosan a rabjává válik.

Történelmét tekintve vietnámi kereskedőknek köszönhetően érte el Thaiföldet legfontosabb alapanyaga a rizstészta, ahol a helyi ízekkel kiegészítve formálódott mai állapotává. Thaiföldi népszerűsége a világháborúk alatt tovább erősödött, míg nem nemzeti étellé léptették elő. A CNN olvasói szavazása alapján pedig 2011-ben bekerült a világ 50 legízletesebb étele közé.

A rizstészta és hús alapú étel intenzív és számunkra egyedi ízvilágának titkát a szószokban ésfűszerekben keressük. Hozzávalóinak listáján olyan különlegességek szerepelnek, mint: rizstészta, halszósz, tamarindszósz, nádcukor, chili, lime, gyömbér, méz… Csirke, marha, kacsa, rák..feltéteket tekintve pedig a választás a miénk.

Ma már számtalan budapesti ázsiai étterem termékkínálatában találkozhatunk ezzel az étellel. Bátran próbáljuk ki és fogyasszuk. Elénk tárja Délkelet-Ázsia ízeit.

1404480643_tmp_PadThai